Gutenberg 11.2 werd vorige week uitgerold. Hoewel de focus bij deze update van de Gutenberg plugin vooral lag op het doorvoeren van bugfixes, zijn er toch twee noemenswaardige wijzigingen geïntroduceerd: Kleur- en borderopties voor het Zoek blok, en een experimentele flex layout voor het Groep blok. Hieronder lichten we deze kort toe.

Kleur- en borderopties voor Zoek blok

Voorheen was het nagenoeg onmogelijk om de zoekfunctie van je WordPress website te customizen als je thema hier geen opties voor bood. Nu heeft het Zoek blok uitgebreide ondersteuning voor kleur- en borderopties gekregen. Het is goed om te zien dat de design-gereedschappen van de editor geleidelijk aan consistenter worden toegepast op de beschikbare blokken.

Experimentele flex layout voor Groep blok

Gutenberg 11.2 introduceert tevens ondersteuning voor een experimentele flex layout voor het Groep blok. Dit biedt ons een glimp van een toekomstige feature waarbij Parent blokken in staat zijn om de layout van geneste blokken te definiëren. Binnenkort moet het mogelijk worden om onder andere de oriëntatie, uitlijning en spatiering binnen een flex layout aan te passen.

De schakelaar voor de flex layout feature is overigens nog verborgen zolang het Gutenberg team werkt aan een beter design.

Meer weten over Gutenberg 11.2?

Wil je alvast experimenteren met Gutenberg 11.2? Dan moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie over alle nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in deze update kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen.

SUBCOLORS

Lau Mazirellaan 391
2525WT ‘s-Gravenhage

Maandag – Vrijdag | 8:30 – 17:30
Zaterdag | 10:00 – 14:00*

Zondag | Gesloten